Medinet

Звездата на юга

Средиземноморските лозя на Южна Франция са домът на Медине - характерното, некомплицирано френско вино в уникална бутилка тип "амфора". Сътрудничеството между винарския екип на Langguth и производителите на грозде от Прованс и долината на р. Рона, дава като резултат свежи и чисти вина, които превъплъщават в себе си радостта и насладата от живота в Средиземноморска Франция.

***

Цените на продуктите в сайта, важат само за "online" поръчки, като не включват цена за доставка.

***

Medinet Blanc

Медине Бяло

Полусухо бяло вино от лозята в Gascogne, разположен между Атлантическия океан и Пиренеите, където южното слънце, съчетано с охлаждащия вятър на океана, е идеално място за отглеждане на ароматни и елегантни бели вина. Купаж от сортовете шенин блан, марсан, шардоне и коломбар. Деликатни, добре балансирани плодови аромати, гладко тяло и свеж финал. Идеално подхожда за риби, морски дарове, птичи меса и зеленчукови ястия. Температура на сервиране 9-12° C.

Алк. 10,5%, ℮ 0.75 L; 0.25 L
8.90 лв.

Medinet Rose

Медине Розе

Полусухо розе от лозята в Languedoc-Roussillon, регион даващ 40% от всички френски вина. Купаж от сортовете гренаш, каберне совиньон и сира. Живо, плодово розе, селекция от най-узрялото грозде на слънчевото Средиземноморие. Перфектен компаньон на салати, барбекю и освежаващо като аперитив. Температура на сервиране 10-12° C.

Алк. 12%, ℮ 0.75 L; 0.25 L
8.90 лв.

Medinet Merlot

Медине Мерло

Сухо червено вино от Languedoc-Roussillon, разположен между долината на р. Рона и Пиринеите - район с изключително благоприятни условия за отглеждане на червени сортове грозде. Притежава плътно тяло с екслузивни аромати на горски плодове и отлично балансирана структура. Комбинира се добре със сирена, барбекю и риби на скара. Температура на сервиране 16-18° C.

Алк. 13,5%, ℮ 0.75 L
8.90 лв.

Medinet Rouge

Медине Червено

Полусухо червено вино от слънчевите лозя на Languedoc-Roussillon, разположени между долината на р. Рона и Пиринеите. Купаж от сортовете гренаш, каринян и сира. Притежава плътно тяло, разкриващо богат плодов букет с мек дълъг финал. Съчетава се много добре с барбекю, дивеч и паста с червени сосове. Температура на сервиране 14-17° C.

Алк. 12,5%, ℮ 0.25l; 0.75l
8.90 лв.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH