Десертни Вина

Висококачествено вино със специални качества

Съгласно австрийския Закон за виното към висококачественото вино със специална зрялост и от специална реколта спадат следните видове: късен гроздобер (Spätlese) подбран гроздобер (Auslese), ледени вина (Eiswein), селекция от отделни зърна грозде (Beerenauslese), вино от презряло грозде (Ausbruch) и гроздобер на стафидирали зърна (Trockenbeerenauslese). Те не трябва да бъдат подобрявани (чрез добавяне на захар, шаптализация), трябва да са от определен лозарски регион, остатъчната им сладост трябва да е в резултат само на прекъсването на ферментацията, те трябва да са официално проверени и да носят номер на проверка; обозначаването на реколтата е задължително. Гроздето за висококачествено вино със специални качества не трябва да бъде събирано с машини, с изключение на леденото вино и късния гроздобер.

Гроздето трябва да отговаря на определени изисквания и трябва да е с определена плътност на гроздова мъст

  • късен гроздобер (минимум 19° KMW)
  • подбран гроздобер (минимум 21° KMW)
  • стафидено вино, ледено вино, селекция от отделни зърна (съответно минимум 25° KMW)
  • вино от презряло грозде (минимум 27° KMW)
  • гроздобер на стафидирали зърна (минимум 30° KMW)

Остатъчната сладост на висококачественото вино със специални качества трябва да бъда постигната само чрез тиха ферментация или прекъсване на ферментацията, но не и чрез сладък резерв.

KMW - Метод на измерване на захарността на ширата

***

Цените на продуктите в сайта, важат само за "online" поръчки, като не включват цена за доставка.

***

Cuvee Auslese 2017

Кюве Ауслезе 2017

Висококачествено сладко вино от късно брано селектирано грозде от Зеевинкел, Бургенланд. Купаж от шардоне и велшризлинг 60/40, отлежал и съхраняван 11 м. в стоманени съдове. Среден зелено - жълт цвят, нос с атрактивни нотки на праскова, мед и бейби банани. Комплексен свеж вкус на бели тропически плодове, нежно усещане на личи с добре структурирана минералност и цитрусов завършек. Отлично хармонира с Quiche Lorraine, плодови десерти, умерено люта азиатска кухня и прясно козе сирене. Температура на сервиране 10-12°C.

Алк. 12%, ℮ 0,375 l
FALSTAFF - 92 Punkte
22.90 лв.

Traminer Auslese 2016

Траминер Ауслезе 2016

Висококачествено сладко вино от късно брано селектирано грозде от Зеевинкел, Бургенланд. Отлежало и съхранявано 50/50 в стоманени съдове и бъчви тип барик 12 м. Среден златисто жълт цвят. Аромат на рози с фина нотка на бяла ружа, дъх на грейпфрут и полски билки. Минерално с атрактивна киселинност и вкус на жълт тропически плод с деликатен портокалов вкус на финала. Препоръчва се с печен гъши дроб, пастети и сирене "Munster". Температура на сервиране 10-12°C.

Алк. 10,5%, ℮ 0,375 l
FALSTAFF - 93 Punkte
22.70 лв.

Cuvee Spätlese 2015

Кюве Шпетлезе 2015

Висококачествено сладко вино от късно брано грозде от Зеевинкел, Бургенланд. Купаж от пино гри, велшризлинг и мускат отонел 50/45/5, отлежал 7 м. в стоманени съдове. Фини медени нотки, тонове на жълти плодове с полъх на индийско орехче. Сочна, елегантна текстура, сладък тропически плод, лек дъх на ананас в края. Добре балансирано с минерално ехо. Подходящо за аперитив, азиатски ястия с деликатна пикантност, гриловани зеленчуци и нежни твърди сирена. Температура на сервиране 10-12°C.

Алк. 10.5%, ℮ 0,375 l
FALSTAFF - 91 Punkte
15.50 лв.

Muskat Ottonel Auslese 2015

Мускат Отонел Ауслезе 2015

Висококачествено сладко вино от късно брано селектирано грозде от Зеевинкел, Бургенланд. Среден жълто - зелен цвят, многообразен атрактивен букет с подканващи нюанси на мандарина, маракуя и жасмин. Сочно, елегантно и живо, с много добре свързана сладост, събуждаща желание за повече, нюанси на индийско орехче с меден полъх. Консумира се с азиатски ястия с деликатна пикантност, ястия с къри, прясно козе сирене и плодови десерти. Температура на сервиране 10-12°C.

Алк. 13.5%, ℮ 0,375l
20.70 лв.

Zweigelt Auslese 2017

Цвайгелт Ауслезе 2017

Висококачествено сладко вино от късно брано селектирано грозде от Зеевинкел, Бургенланд. Ферментирало и зряло 8 м. в бъчви тип барик. Светъл черешов цвят, мирис на червени диви плодове и аромат на сушени кайсии. Флорални нюанси, деликатен портокалов вкус, полъх на ягоди. Сочен, богат характер на червено вино, деликатен танин, леко медено докосване, нюанси на черни боровинки, къпини и фини билки като ехо. Превъзходно допълнение към гъска с червено зеле и кестени, тъмни шоколадови десерти и меки сирена. Температура на сервиране 10-12°C.

Алк. 12%, ? 0,375 l
23.90 лв.

Rosenmuskateller Beerenauslese (Red Roses) Kracher 2014

Розенмускателер Бееренауслезе (Ред роузес) Крахер 2014

Висококачествено сладко вино от късно брано грозде от Зеевинкел, Бургенланд. 100% розенмускателер. Период на зреене 12 месеца, 2/3 от които в нови и 1/3 в използвани бъчви тип „барик“. Наситен аромат на рози, розово масло и розова вода, освежаваща цитрусова нотка, ягодов и черешов характер. Лекият мускат и фините танини придават характер на виното. Температура на сервиране 10-12°C.

Алк. 10.5%, ℮ 0,375 l
49.90 лв.

Spätlese Rose Kracher 2018

Шпетлезе Розе Крахер 2018

Висококачествено сладко вино от късно брано грозде от Зеевинкел, Бургенланд. 100 % Мерло, отлежало 5 месеца в стоманени съдове. Усещане за свежи череши и сливи в носа. Сочна, елегантна текстура, лек дъх на праскови, череши и ягоди в края. Добре балансирано с минерално ехо и дискретна остатъчна сладост. Подходящо за аперитив, азиатски ястия с деликатна пикантност, свежи плодове и сорбета. Температура на сервиране 10-12°C.

Алк. 9.5%, ℮ 0,750 l
23.90 лв.

Eiswein Cuvee Liliac&Kracher 2016

Айсвайн Кюве Лиляк&Крахер 2016

Висококачествено "ледено вино" от ръчно брано грозде при -12°C в Трансилвания, Румъния. Винифицирано в изба Liliac под контрола и с дългогодишния опит на Герхард Крахер. Купаж от пино гри, мускат отонел и нойбургер в съотношение 23/6/71. Отлежало 16 месеца в стоманени съдове с ярък жълто-златист цвят, усещане за ливадни билки, костилкови плодове и личи. На небцето – свежест, с нюанси на ананас и тропически плодове в края, допълнени с усещане за мед на послевкус. Подходящо за сини сирена, палачинки със сладко от кайсии и крем брюле. Температура на сервиране 10-12°C.

Алк. 11.0%, ℮ 0,375 l
49.90 лв.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH