Österreichs beste Weißweine 2011

Най-добрите австрийски бели вина за 2011 05.08.2011

Ежегодното изложение "Österreichs beste Weißweine 2011" представи повече от 600 от най-добрите вина на Австрия от реколта 2010-та. Вината бяха оценявани от около 20 национални и международни винени съдии, които се събраха за две седмици в Айзенщат. От най-добрите бели вина на Австрия (включително пенливи и розета) бяха представени само вина, които са постигнали най-малко 14 от 20 точки. Целева аудитория на изложението бяха преди всичко ресторантьори, кетерингови фирми и търговци на вино, тъй като те всъщност са тези които реализират основно продажбите му.
За да получи аудиторията по-ясно разбиране за детайлите в оценките, има създаден рейтинг от 1 до 5 чаши, както и пиктограми за специфичните характеристики на виното.

Ето и резултатите за вината от Винарска изба ЛЕНЦ МОЗЕР и Замъка винарна на Малтийския Военен Орден:

Оценката от 4 чаши означава, че виното е:

„Австрийска дантела” (върхово постижение)! Типично сортово вино с изразена елегантност, дълбочина и потенциал. Тя бе присъдена на:

Lenz Moser Prestige Riesling 2010
Malteser Riede Hundschupfen Grüner Veltliner 2010
Malteser Weinviertel DAC Grüner Veltliner 2010

Оценката от 3 чаши означава, че виното е:

Отлично, показващо характер и финес и доставящо удоволствие на сетивата. Тя бе присъдена на:

Lenz Moser Prestige Grüner Veltliner 2010
Lenz Moser Prestige Pinot Gris 2010
Lenz Moser Weinviertel DAC Grüner Veltliner 2010
Lenz Moser Fête Rosé 2010
Malteser Brut Sekt 2009

 

Две вина на WINZER KREMS с награди на SALON ÖSTERREICH WEIN 2011!

altalt

WINZER KREMS се представи отново тази година в съревнование с още 7000 вина на най-престижния винен конкурс на Австрия SALON 2011. Представени бяха:

- Кремзер Голдберг Грюнер Велтлинер „Келермайстер Приват” Кремстал КНП 2010, 0,75 л
- Вайнманифактур Кремс Грюнер Велтлинер 2010, 0,75 л

И двата грюнера от Кремс, Нидеростерайх, бяха избрани след направените дегустации в кръга на най-добрите на тазгодишното издание на лозаро-винарския конкурс на Австрия.

 

Вина и валсове от Австрия - празник за сетивата

Вина и валсове от АвстрияАВЕКСИМ с любезното съдействие на верига магазини CASAVINO, ще представи на любителите на качествените вина, три от водещите винопроизводителя в Австрия - LENZ MOZER, WINZER KREMS и KARL INFUHR. Дегустациите ще се проведат в магазините на нашите домакини в София, Пловдив и Варна съответно на 20 април, 3 май и 18 май 2011 г. под звуците на вечните виенски валсове, специално подбрани за случая. Гостите на събитията ще могат да се насладят на шест забележителни вина от Нидеростерайх и Бургенланд, притежаващи стил и индивидуалност, да ги оценят по достойнство и да се възползват от специалната отстъпка за покупка. Каним Ви да се запознаете с малко известната във винарско отношение Австрия и да опитате вината й, които в никакъв случай не отстъпват по виртуозност на любимите на поколения Виенски валсове!
Вина и валсове от Австрия Вина и валсове от Австрия Вина и валсове от Австрия Вина и валсове от Австрия Вина и валсове от Австрия Вина и валсове от Австрия Вина и валсове от Австрия
 

Австрийски музикални седмици 2011

АВЕКСИМ подкрепя „Австрийски музикални седмици 2011”

Австрийски музикални седмици Австрийските музикални седмици в България ще се проведат за 15-ти път от 21 април до 19 май, под почетния патронаж на Министъра на културата на Република България Вежди Рашидов и Н. Пр. Герхард Райвегер, Посланик на Република Австрия и организирани от Виенския Клуб в България. Те са израз на тесните културни връзки между България и Австрия в областта на музиката, като ще включват концерти в осем града в България, а културният обмен ще поднови стари приятелства и ще даде шанс за нови контакти, не само в областта на културата, но и в сферата на образованието, икономиката и политиката.

Тази година музикалните празници ще са поставени и в една по-широка европейска рамка, тъй като 2011 е година на Дунавското сътрудничество и това ще придаде нов фокус на съвместната работа между дунавските държави. Символ на тазгодишният фестивал ще е свързващата роля на Дунав, като в центъра на вниманието ще бъде музика от Дунавския регион.

АВЕКСИМ като партньор на тазгодишното издание на Австрийските музикални седмици austrianmusicweeks-bg.com ще има привилегията да предложи на гостите на фестивала вина от елитни австрийски изби, като ще покаже, че Австрия е не само родина на велики композитори, но и на келермайстери, правещи невероятни вина със стил и индивидуалност.

Австрийски музикални седмици 2011 Австрийски музикални седмици 2011 Австрийски музикални седмици 2011 Австрийски музикални седмици 2011 Австрийски музикални седмици 2011 Австрийски музикални седмици 2011 Австрийски музикални седмици 2011
 

АВЕКСИМ НА AВСТРИЙСКИЯ ФОРУМ „ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И НАПИТКИ"

17 Март 2011, хотел Хилтън, София

Събития
15 австрийски компании се представиха лично или чрез свои представители в България на Австрийския форум "Хранителни продукти и напитки" на 17 март 2011г. в хотел "Хилтън", София с продукти и дегустационни мостри. Те търсят български вносители, партньори - дистрибутори, които желаят да включат в програмата си качествени хранителни продукти "Made in Austria".

Гостите на форума се запознаха на едно място с различни продукти от областта на хранително-вкусовата промишленост на Австрия. Сред предложените продукти можеха да се видят:
  • Вина
  • Готови ястия, туршии
  • Замразени продукти
  • Кексове, хлебни изделия, шоколадови изделия, бисквити, сладкиши
  • Конфитюри, мед, сиропи, компоти, плодови десерти и плодови сладкиши
  • Месо, месни продукти, колбаси, шунки, специалитети за скара
  • Сирена и кашкавали, екологични млечни продукти
  • Овкусители за хранително-вкусовата промишленост
  • Ябълки
АВЕКСИМ ЕООД представи на това изложение WINZER KREMS eG - най-значимият австрийски производител и износител на висококачествено вино със седалище в Кремс, водещ началото си от гилдията на винарите Krems – Stein основана през 1447 г. Предприятието е собственост на 1 200 винопроизводители и притежава близо 1000 хектара лозя в районите Кремстал, Трайзентал, Вахау, Ваграм и Камптал, като годишно се бутилират над 19 млн. бутилки.

За едно първокласно вино са необходими само най-добрите гроздове. След доставянето на напълно узрелите, здрави и изключително ръчно сортирани гроздове във WINZER KREMS се извършва особено щадящото отделяне на сока. Вследствие на ферментацията при контролирана температура и последващото зреене на младите вина в цистерни от неръждаема стомана се получават фини плодови вина с най-високо качество.

Обединението WINZER KREMS eG е специализирано в производството на неповторимите австрийски сортове вина Грюнер Велтлинер (бяло) и Блауер Цвайгелт (червено). Упоритата работа на винарите и строгите правила при винифициране донасят на компанията най-престижните австрийски и международни награди.

Форум ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И НАПИТКИ Форум ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И НАПИТКИ Форум ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И НАПИТКИ Форум ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И НАПИТКИ Форум ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И НАПИТКИ
 

Представяне на вината на WINZER KREMS на Виенския Оперен Бал 2011!

alt
За десети пореден път от 2002 г. насам, WINZER KREMS представи вина от Кремс на Виенския Оперен Бал 2011.

На 27.01.2011 г. на виенската общественост в Raiffeizenhaus, в присъствието на американския винен експерт и телевизионен и радио журналист DARREL JOSEPH бяха представени вината от SANDGRUBE 13:

-
Gelber Muskateller 2010
- Grüner Veltliner "Kremser Goldberg" 2010
- Riesling "Kremser Kremsleiten" 2009
- Sankt Laurent 2009
- Glatt & Verkehrt Zweigelt Barrique 2006
- Riesling Trockenbeerenauslese 2009

Вината ще бъдат презентирани на 3 март 2011 г. във Виенската Държавна Опера съпроводени от кулинарните специалитети на възпитаниците от Училището по туризъм в Кремс.

alt


 

Страница 2 от 2