Австрийският президент Александър Ван дер Белен в България

По покана на държавния глава Румен Радев, на 3-ти и 4-ти май 2018 г. на официално посещение в България гостува президентът на Република Австрия Александър Ван дер Белен. В програмата на двамата президенти бе включено и откриване на Българо-австрийския бизнес-форум „Транспортна инфраструктура“, който се проведе в столичния хотел „Балкан“. За събитието АВЕКСИМ осигури "златна подкрепа", като официалните гости и участниците можаха да си кажат наздраве с чаша от превъзходното Österreich Gold с 23К златни люспи.

Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014
 

Ретро рали България 2015

С церемониален старт в София пред Резиденция Бояна на 20 юни 2015 г., стартира първото "Ретро Рали България", организирано от клуб "Автотранс рейсинт тийм" и клуб "Ретро". Надпреварата се проведе по всички правила на Международната федерация на старите автомобили (FIVA), като автомобилите бяха разделени в четири категории според годината на производство: до 1949 г, до 1955 г, до 1975 г и до 1985 г. . Участваха 34 стари автомобила, между които един с френски екипаж, датски и сръбски пилоти, като изминатите километри бяха над 250.

АВЕКСИМ благодари на организаторите и лично на основателят на състезанието г-н Камен Михайлов за възможноста да раздаде награди на победителите в генералното класиране. Специални благодарности изказваме и на екипажа Станимир и Наталия Минкови с техния „Marlin Roadster“, състезаващи се под номер 20-ти, като се надяваме на още по-добро представяне догодина.

Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014
 

Президентът на Австрия Хайнц Фишер на официално посещение в България

По покана на президента Росен Плевнелиев на 30 и 31 октомври 2014 г., на официално посещение в България гостува президента на Република Австрия Хайнц Фишер. Програмата на двамата президенти включваше и официално откриване на Австрийско-български икономически форум в препълнената с представители на бизнеса зала „Средец“ на София Хотел Балкан. На събитието бяха обсъдени ключови теми като транспортна инфраструктура, проектите в областта на околната среда и управлението на европейските средства през текущия програмен период 2014 - 2020 г.

Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014
 

Сватбено изложение BALKANICA 2014

За трета поредна година АВЕКСИМ взе участие в шестото издание на най - голямото сватбено изложение в България, което се проведе на 18 и 19 януари 2014 г. в „София Хотел Балкан”. И този път АВЕКСИМ подари две бутилки пенливо вино Österreich Gold с 23 каратово злато - в конкурса за снимка на най - красиви младоженци на 2013 г. на сп. СВАТБА и в томболата организирана за гостите на изложението. Както и през миналата година, партньорството ни с цветарски магазин "ЛИЛИЯ" се оказа изключително успешно, за което сърдечно им благодарим!

Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014 Wedding expo 2014
 

GRAND AUSTRIAN TASTING 2013

За шеста поредна година на 19 юни, София бе домакин на най-значимото изложение на австрийски вина в България, представило през 2013 г. близо 60 вина на 16 изби от четирите винени региона на Австрия – Долна Австрия, Бургенланд, Щирия и Виена.

АВЕКСИМ представи на изложението 7 винени сорта, типични за Австрия на двете водещи австрийски изби – LENZ MOSER и WINZER KREMS, които впечатлиха гостите с отлични качества и много добра цена.

Благодарим на Яна Петкова & Съдружие за любезната покана и за това, че заедно успяхме да направим повече българи пристрастени към грюнер, ризлинг и компания.

Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International
 

Rotary Club Sofia International

Винената вечер организирана от Ротари Клуб София Интернешънъл в х-л Кемпински - София, имаше за цел да събере средства по проект за закупуване на медицинска апаратура за Дом за деца с увреждания в с. Дълбок дол, община Троян. 150-те гости на събитието, имаха удоволствието освен да дегустират около 40 вида вина, деликатеси, сирена, ядки и шоколад, така и да наддават в аукцион с предмети предоставени от спонсорите на вечерта, а също и да спечелят награди в томбола със специални награди.

Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International Rotary Club Sofia International
 

Balkanica Wedding expo 2013

За втора поредна година АВЕКСИМ откликна на любезната покана на организаторите от ЕКСПОЛАЙН и взе участие в Петото сватбено изложение BALKANICA WEDDING EXPO 2013! Искаме да изкажем и нашата дълбока благодарност за специалното отношение и професионализма в аранжирането на щанда ни от нашите партньори от цветарски магазин ЛИЛИЯ, като им желаем много успехи!

Wedding expo 2013 Wedding expo 2013 Wedding expo 2013 Wedding expo 2013 Wedding expo 2013 Wedding expo 2013 Wedding expo 2013 Wedding expo 2013
 

120-години Международен панаир Пловдив

През тази година се отбелязват 120 години от Първото българско земеделско-промишлено изложение, чиято мисия е да създава нови възможности за развитие на българската икономика и на нейните връзки с бизнеса от Европа и света.

На това юбилейно издание, на Австрия както и на всички страни и общини участнички на първото изложение през 1892 г., бе предоставена възможността да се представят на официални щандове в юбилейната палата №7.

Австрия представи на своя щанд сектори от икономиката си в които е традиционно силна, като туризъм, хранително-вкусова промишленост и винопроизводство.

Фирма Авексим, сърдечно благодари на Търговския отдел към Посолството на Република Австрия, както и на своите австрийски партньори, за възможността да представи австрийските традиции във винопроизводството. През всеки от дните на панаира, посетителите и изложителите имаха възможност да опитат типични австрийски сортови вина от Долна Австрия и Бургенланд, като Грюнер Велтлинер, Ризлинг, Гевюрцтраминер, Вайсбургундер, Цвайгелт, Санкт Лаурент и др. Дегустациите бяха сериозно подкрепени и от изключителни сирена и месни деликатеси, благодарение на които Австрия заслужено си е завоювала славата на производител №1 на храни в света.

120-години Панаир Пловдив 120-години Панаир Пловдив 120-години Панаир Пловдив 120-години Панаир Пловдив 120-години Панаир Пловдив 120-години Панаир Пловдив 120-години Панаир Пловдив
 

СВАТБЕНО ИЗЛОЖЕНИЕ „BALKANICA WEDDING EXPO 2012”

За четвърти пореден път на 21 и 22 януари 2012 г., в хотел Шератон София се проведе традиционното сватбено изложение BALKANICA WEDDING EXPO.

Под игривите звуци на българска гайда и уханието на пита с мед, беше поставено началото на най-голямото сватбено изложение в България.

За четвърта поредна година хотел Шератон беше домакин на BALKANICA WEDDING EXPO, за да посрещне повече от 65 фирми, свързани със сватбения бранш и над 3000 гости. Бъдещите младоженци, които бяха над 800 двойки имаха възможност да се информират относно всички тенденции и да се допитат до най-големите професионалисти в сферата на организирането на сватбени тържества в страната.

AVEXIM представи ÖSTERREICH GOLD – пенливо вино с 23-каратови златни частици и се превърна в една от големите атракции на изложението, като предизвика изключителен интерес сред посетителите и фирмите занимаващи се с организация на сватбени и други събития!

Wedding Expo Wedding Expo Wedding Expo Wedding Expo Wedding Expo Wedding Expo Wedding Expo
 

Национален празник на Австрия

АВЕКСИМ и ЕЛЕМАГ ГУРМЕ


С подкрепата на Търговския отдел към Посолството на Австрия отбелязаха
Националния празник на Австрия – 26 октомври с

ДНИ НА АВСТРИЯ

в Елемаг Гурме

Дни на Австрия Откриването бе почетено от Търговския аташе на Австрия, представители на австрийски фирми развиващи бизнес у нас, както и медии. От 21.10.11 г. до 25.10.11 г., гостите на събитието можаха да се насладят на забележителни вина внос от АВЕКСИМ, дело на келермайстерите от WINZER KREMS, които освен че печелят награди по винените форуми на Австрия и Европа, са удостоени с честта да са официалните вина на Виенския оперен бал от 2003 г. до сега.
От Елемаг Гурме се представиха блестящо, предлагайки за дегустации различни австрийски специалитети и сладкиши, както и колбаси и деликатеси директен внос от Австрия.
Надяваме се хубавите вина и вкусната австрийска кухня, да са сближили още повече България и Австрия, така както успешно през последните години го правят бизнеса и политиците на двете страни!

ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ ДНИ НА АВСТРИЯ
 

Falstaff Weinguide 2011

За 2011 г. изданието представя 457 от най-добрите винарски изби в Австрия и Южен Тирол, като авторът Петер Мозер е описал и оценил около 3000 актуални вина.
Вината на избата Ленц Мозер, на Замъка винарна на Малтийския Военен Орден и Манастирската изба в Зигендорф и тази година отново постигнаха добри и отлични резултати.

1 звезда за Винарна Ленц Мозер:

92 точки за Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 2008
91 точки за Lenz Moser Prestige Beerenauslese 2008
90 точки за Lenz Mozer Prestige Riesling 2010
89 точки за Lenz Mozer Prestige Grüner Veltliner 2010
89 точки за Lenz Mozer Prestige Pinot Gris 2010
89 точки за Lenz Mozer Prestige Blauer Zweigelt Reserve 2008

1 звезда за Замъка винарна на Малтийския Военен Орден:

90 точки за Malteser Ritterorden Hundschupfen Grüner Veltliner 2010
90 точки за Malteser Ritterorden Merlot 2009
88-90 точки за Malteser Ritterorden Chardonnay 2010
89 точки за Malteser Ritterorden Brut 2009
88 точки за Malteser Ritterorden Weinviertel DAC 2010

1 звезда за Манастирската изба в Зигендорф:

91 точки за Klosterkeller Siegendorf O`Dora 2009
88-90 точки за Klosterkeller Siegendorf Siegendorf Rot 2008
87-89 точки за Klosterkeller Siegendorf 11 1/2 2010
88 точки за Klosterkeller Siegendorf Blauburgunder 2009

Обяснение:

От 90 до 94 точки - Отлично вино, сред най-добрите на реколтата
От 85 до 89 точки - Добро, до много добро вино, като точки под 85 не са допуснати.
1 звезда – Типични регионални вина от национално значение, произведени от редовни сортове с добро качество.

   

Страница 1 от 2